Marechaussee bevrijdt vijf illegalen uit ijskoude koelwagen op grensovergang Hazeldonk

19 maart 2015 om 15:54
nl
De marechaussee heeft woensdag vijf illegalen uit een koelwagen bevrijd op de A16 bij grensovergang Hazeldonk.
Geschreven door

De mannen van tussen de 18 en 28 jaar van Iraakse en Iraanse afkomst, waren door mensensmokkelaars op de grens tussen Frankrijk en België in een vrachtwagen geloodst. Zij wilden in Engeland een nieuw bestaan opbouwen.
GPSTijdens de reis zag één van de mannen op zijn GPS dat zij niet naar Engeland, maar naar België reden. Ondertussen werd het in de koelwagen steeds kouder.
De mannen begonnen hierop tegen de binnenkant van de vrachtwagen te bonken in de hoop dat de chauffeur hen zou horen. Omdat er niet op werd gereageerd belde een van de mannen 112.
GebonkBij de politie kwam ook een melding binnen van de vrachtwagenchauffeur. Hij had het gebonk in zijn vrachtwagen gehoord. Marechaussees en agenten gingen op zoek naar de truck. Die werd uiteindelijk bij het douanekantoor gevonden.
De mannen werden uit hun benarde situatie bevrijd. Zij hadden al zo'n zes uur in de koelwagen gezeten. Nadat ze door ambulancepersoneel waren onderzocht, zijn ze overgebracht naar het bureau van de marechaussee. De vrachtwagenchauffeur bleek na verhoor te goeder trouw te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.