Sprinters Den Bosch en Nijmegen vanaf 11 januari verlengd, Rover hoopt op eind overvolle treinen

DEN BOSCH - Vanaf maandag moet er een eind komen aan het plaatsgebrek in de treinen die tussen Den Bosch en Nijmegen rijden. De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben besloten om vanaf die dag langere Sprinters in te zetten. Ook laten de NS vanaf begin februari tijdens de ochtendspits drie intercity’s op het traject tussen Den Bosch en Nijmegen in Rosmalen stoppen.
Sinds eind november rijden er al extra bussen tussen Rosmalen en Den Bosch om de drukte op te vangen. De Sprinters werden begin vorig jaar ingekort wegens aangescherpte veiligheidseisen op het perron van het station in Nijmegen.

'Aandringen van Rover'
Het besluit van NS komt er op aandringen van Rover, zo meldt de belangenorganisatie voor reizigers in het openbaar vervoer. Een woordvoerster laat weten dat Rover blij is met de maatregelen. Ze hoopt dat het aantal klachten nu flink zal dalen. De woordvoerster meldt verder dat de extra inzet van bussen tot en met eind volgende week wordt voortgezet.

Niet iedere reiziger was blij met deze service. Rover vond het op zich prima dat de NS hiervoor had gekozen, maar, zo wordt ook gezegd, de ervaring leert dat mensen niet snel in de bus stappen wanneer zij eenmaal aan een treinreis beginnen.

Voldoende zicht
Volgens Rover moesten de Sprinters worden ingekort zodat er meer ruimte op het perron in Nijmegen kwam voor voldoende zicht op de seinen.

Rover had hierbij zijn bedenkingen, waarna de NS testen is gaan uitvoeren met het zich op seinen. Deze hebben er uiteindelijk toe geleid dat de Sprinters kunnen worden verlengd naar zes wagons.

'Mensen bleven achter'
De Sprinter Nijmegen-Den Bosch van 7.23 uur stond vaak in de top-drie bij het meldpunt van volle treinen. Reizigers beklaagden zich erover dat zij een trein moesten laten schieten of over de vertragingen, die geregeld ontstonden.

Eén van die reacties, die onder meer ook door verslaggevers van Omroep Brabant werden opgetekend: "Op de stations Oss-West en Rosmalen bleven mensen achter op het perron. De trein zat overvol."