Reizend paviljoen Tilburgse kunstenaar Paul Kolen moet met crowdfunding van de grond komen

23 maart 2015 om 17:47
nl
Het atelier van de Tilburgse kunstenaar Paul Kolen is een bijzondere wereld. Vier manshoge houten beelden staan er in een kring. Wie er tussen gaat staan, voelt zich omringd door een groep mysterieuze wezens.
Geschreven door

Paul is al twee jaar bezig met de beeldengroep. Vier zijn eraf, één is nog in wording en nummer zes bestaat alleen nog in het hoofd van de kunstenaar. Het zijn gestalten van precies passend gemaakte stukken hout. De toeschouwer herkent ribben, bekkens, ruggengraten, schouderbladen maar die zijn niet zoals in de biologieboekjes. Pauls project is een knipoog naar de anatomie.
Gladgepolijst Door al die precies passende onderdelen van gladgepolijst hout doen de beelden ook aan als robotten. Alsof er ergens in het midden een motor zit verborgen die al die houten onderdelen kan laten bewegen, alsof de beelden op een onverwacht moment in beweging kunnen komen.
Paul Kolen is bezig met een crowdfundingproject voor zijn beeldengroep. Wat hem betreft, zouden de beelden een plaatsje moeten krijgen in een speciaal reizend paviljoen dat op allerlei plaatsen in de stad opgebouwd kan worden. Het paviljoen krijgt speciaal gecomponeerde muziek en bijzondere verlichting. De bedoeling is dat er niet te veel mensen tegelijk naar binnen gaan zodat de ontmoeting met de beelden echt indruk maakt.
8000 euroVoor het paviljoen is 8000 euro nodig; de helft daarvan moet uit giften komen. Eén van de beelden is nu al te zien. Het staat in galerie De Roos aan de Veldhovenring in Tilburg. Daar verkoopt Paul ook een reeks kleine kunstwerken in de hoop genoeg geld voor zijn paviljoen bij elkaar te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.