Koploper PSV weet ook dit jaar niet te winnen in Rotterdam: Feyenoord met 2-1 te sterk

22 maart 2015 om 17:42 • Aangepast 25 april 2020 om 01:10
Voor PSV blijft De Kuip een onneembare vesting. De koploper van de eredivisie, die in 2009 voor het laatst won in Rotterdam, ging zondag opnieuw kopje onder op bezoek bij Feyenoord: 2-1. Anass Achahbar zorgde er met twee prachtige doelpunten voor dat PSV voorlopig nog geen kampioensfeest hoeft te organiseren. Hij verstevigde daarmee tevens de derde plaats van Feyenoord.

Uitgerekend Achahbar, de jonge spits die op een zijspoor stond, was de gevierde man. De 21-jarige aanvaller had Feyenoord vorige week als invaller een zwaarbevochten overwinning op hekkensluiter FC Dordrecht bezorgd (1-2).
Achahbar man van de wedstrijdAls beloning mocht Achahbar tegen de koploper zowaar in de basis starten van Fred Rutten. Het talent kreeg de voorkeur boven Mitchell te Vrede en Colin Kazim-Richards, die na een hamstringblessure nog niet klaar was voor een basisplaats. Achahbar beschaamde het vertrouwen van Rutten niet. Integendeel, want de kleine spits groeide met twee schitterende doelpunten uit tot de Rotterdamse held.
Hij brak de wedstrijd na bijna een uur open met een prachtige volley. Amper vier minuten later, nadat de doorgebroken Memphis Depay een reusachtige kans op de gelijkmaker had gemist, knalde Achahbar de bal opnieuw feilloos in de hoek langs doelman Jeroen Zoet (2-0). [Tweet:body:https://twitter.com/MaartenNuyts/status/579657431346753536]De spits beloonde Feyenoord zodoende voor een sterke start na rust, nadat de eerste helft heel rommelig was verlopen. In de eerste 45 minuten hadden beide ploegen amper uitgespeelde aanvallen laten zien, vooral vanwege het vele balverlies.
Depay doet wat terug voor PSVDe opening was nog wel spectaculair, want na twaalf seconden stond Lex Immers al vrij voor het PSV-doel. De schaduwspits tikte de bal echter ver naast. Veel meer echte kansen kreeg de thuisclub voor rust niet. De bezoekers uit Eindhoven loerden vooral op de counter en waren via Adam Maher (schot op de lat) dichtbij een treffer. [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/579637383202750464]  Na het inbrengen van Jean-Paul Boëtius direct na rust nam Feyenoord de wedstrijd in handen. Na de twee doelpunten van Achahbar bracht Depay de spanning terug met de 2-1, maar ondanks een paar kansen wilde de gelijkmaker niet vallen voor PSV. [Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/579637383202750464]    Op jacht naar overwinningPSV is al bijna zes jaar zonder overwinning op Feyenoord in De Kuip. De laatste keer dat de Eindhovenaren met punten huiswaarts keerden was in september 2009. De laatste zege werd op 20 september 2009 geboekt. PSV won met 3-1 door twee treffers van Danny Koevermans en eentje van Otman Bakkal.
Eerder dit seizoen won PSV de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 4-3. Spits Luuk de Jong scoorde toen drie keer. PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum noemde het na de nederlaag bij Feyenoord zondag een smet op het naderende kampioenschap dat zijn ploeg na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-3) van drie weken geleden nu ook ten onder ging tegen Feyenoord.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de voetbaltopper. Deze kan je hier in een groot scherm kan teruglezen. [CoverItLive:body:http://rss.coveritlive.com/rss.php?altcast_code=16302835a1]