Mist in Brabant trekt op, vluchten Eindhoven Airport later vertrokken

20 maart 2015 om 10:24 • Aangepast 21 november 2020 om 19:26
nl
Brabant was vrijdagmorgen gehuld in dikke mist. Het KNMI waarschuwde in de gehele provincie voor lokale dichte mist. Die waarschuwing werd later op de ochtend, rond tien voor halfnegen, weer ingetrokken.
Profielfoto van
Geschreven door

De mist was het hevigst in het midden en oosten van de provincie. In het noordoosten kon het zicht op sommige plekken beperkt zijn tot net iets meer dan vijftig meter. De waarschuwing van het KNMI gold naast Brabant voor Overijssel en Gelderland.

Wachten op privacy instellingen...

Het is op sommige plekken nog steeds mistig. In de loop van de ochtend trekt de mist weer op, meldt MeteoGroup.
ZonsverduisteringDe mist heeft nadelige gevolgen voor de zonsverduistering. Meer dan tachtig procent van de diameter van de zon verdwijnt achter de maan, maar daar is in de provincie niets van te zien.
Eindhoven AirportOp Eindhoven Airport is een beperkt aantal vluchten vrijdagochtend vertraagd vanwege de mist. Zo'n vier vliegtuigen met in totaal een paar honderd passagiers vertrokken met een vertraging van ruim een half uur.
Een toestel dat op weg was naar Eindhoven Airport moest vanwege de mist uitwijken naar Airport Weeze, net over de grens in Duitsland.
De mist trekt langzaam op en een woordvoerder van de luchthaven verwacht dan ook dat de problemen en de vertragingen vrijdagochtend snel voorbij zullen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!