Klaas Dijkhoff (34) uit Breda beëdigd als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie

20 maart 2015 om 18:55 • Aangepast 21 november 2020 om 19:26
nl
Koning Willem-Alexander heeft vrijdag de VVD-Tweede Kamerleden Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff uit Breda vrijdag beëdigd als nieuwe bewindslieden op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat gebeurde op De Eikenhorst in Wassenaar.
Profielfoto van
Geschreven door

Van der Steur en Dijkhoff zijn na de beëdiging naar het ministerie gegaan. Daar droegen waarnemend minister Stef Blok de taken formeel aan ze over.
Opvolger TeevenDe 34-jarige Dijkhoff wordt de opvolger van staatssecretaris Fred Teeven. Samen met minister Ard van der Steur gaat de Bredanaar leiding geven aan het ministerie van Veiligheid en Justitie.
De lege plekken in het ministerie zijn daarmee weer ingevuld door de liberalen.
Bijnaam 'Bolkestein'Klaas Dijkhoff zat nog maar dik een jaar in de Tweede Kamer toen hij al breed landelijk opviel. Niet met een politieke stunt, maar door zijn uitverkiezing in 2011 tot 'meest sterke, slimme en sexy politicus' van het Binnenhof. Hij was aangewezen door de lezeressen van Cosmopolitan.
Slim is hij zeker. Dijkhoff zat op het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. Op de middelbare school viel hij op door zijn liberale gedachtegoed en kreeg daardoor de bijnaam Bolkestein, naar de toenmalige VVD-voorman.
Daarna ging hij rechten studeren aan de Tilburg University. Hij studeerde cum laude af en promoveerde in 2010 aan dezelfde universiteit op 'Law, War and Technology'.
Begin 2013 gaf hij zijn zetel in de Bredase gemeenteraad op om zich volledig te kunnen richten op zijn werk in de Tweede Kamer. Als lijsttrekker maakte Dijkhoff de VVD in Breda tot de grootste partij.
Tweede KamerIn de Tweede Kamer heeft hij zich vooral beziggehouden met inlichtingendiensten, terrorisme, cybersecurity en Europa. Hij was ook meerdere keren campagneleider voor de VVD bij de verkiezingen. Dijkhoff lost met zijn aantreden als staatssecretaris zijn VVD-collega Sander Dekker af als de junior van het kabinet. Dijkhoff is 34, Dekker is 40.
Klaas Henricus Dominicus Maria Dijkhoff doet in zijn vrije tijd aan hardlopen en fitness.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.