Goedemorgen Brabant, start de dag goed met deze vijf berichten!

20 maart 2015 om 08:42
nl
Van een knokpartij met honkbalknuppel tot boze Polen, van selfies met dieren tot Jezus Leeft. En we kijken halsreikend uit naar de zonsverduistering in Brabant. Goedemorgen! Lees deze vijf berichten en je bent weer helemaal bij.
Geschreven door

Man slaat tanden uit mond met honkbalknuppel in Reusel
Een flinke ruzie heeft een 35-jarige man de nodige tanden gekost. Hij werd in Reusel belaagd met een honkbalknuppel door een andere man. De twee hadden al langer onenigheid met elkaar. Toen ambulancepersoneel zich over het slachtoffer ontfermde, ontdekten agenten dat de dader tussen de omstanders stond. Hij is opgepakt.
Brilletjes bij de hand, de zonsverduistering komt eraan
Brabant maakt zich massaal op voor de zonsverduistering, vrijdagochtend. Hoewel het met de dichte mist nog even afwachten is of we daadwerkelijk iets van het natuurfenomeen kunnen zien, liggen de eclipsbrilletjes om de ogen te beschermen al klaar. Ongeveer tachtig procent van de zon zal achter de maan verdwijnen. Het spektakel begint rond halftien.
Selfies met dieren? Niet doen!
Selfies met jonge dieren in de natuur, het moet stoppen. Close-up foto's van met name jonge beesten kunnen hen letterlijk de dood injagen, waarschuwt boswachter Frans Kapteijns uit Oisterwijk. Foto's maken van jezelf met een dier in de natuur is een hype op social media. In de jacht op de mooiste foto worden dieren soms zelfs verdoofd met stikstof om ze stil te laten zitten.  
Jezus Leeft nog steeds, ondanks nul zetels
Een dag na de Provinciale Statenverkiezingen likt Jezus Leeft de wonden: slechts 595 Brabanders stemden op de partij. Dat zijn veruit de minste stemmen van alle partijen in Brabant. Lijsttrekker John van Hoek blijft desondanks positief, bij de volgende verkiezingen over vier jaar zijn ze er gewoon weer bij.
Actie! Polen boos op uitzendbureau door salarisconflict
Boze Polen bij een uitzendbureau in Someren. Ze werken bij plantenkwekerij Van Gennip in Gerwen en moeten een deel van hun salaris inleveren, omdat ze te veel geld zouden hebben ontvangen. Daar zijn de arbeiders het niet mee eens en dus legden ze het werk neer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.