Politiesirenes loeien door heel de provincie, protest tegen 'gebrek aan waardering'

20 maart 2015 om 13:18
nl
In de hele provincie klonken vrijdagochtend om één minuut voor twaalf politiesirenes. Politiemedewerkers voerden zo actie omdat ze zich ondergewaardeerd voelen door het kabinet.
Geschreven door

De politiemensen vinden de nieuwe cao-voorstellen 'schraperig' en beschouwen ze als 'een klap in het gezicht'. Zolang de cao-onderhandelingen in het slop zitten, wordt dit protest iedere vrijdag herhaald en klinken de sirenes elke week een minuut langer. [youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Y_kIlGFzQ_8]
Op 9 maart begon het politiepersoneel met actievoeren om een betere cao af te dwingen. Agenten schrijven sinds die dag alleen nog bekeuringen uit als de openbare orde en veiligheid in het geding zijn. In alle andere gevallen volstaan ze met een waarschuwing.
[Tweet:body:https://twitter.com/zwbcaoflits/status/578874039764135936]
'Niet laten intimideren'De politietop vroeg het personeel niet mee te doen aan dit protest, omdat burgers in verwarring zouden kunnen worden gebracht door de sirenes. Het onderscheid tussen actievoerende politiemensen en werkende agenten zou volgens de top niet goed te zien zijn.
De politiebonden benadrukte dat hun leden zich niet moesten laten intimideren door deze opstelling van de korpsleiding. "Als de korpsleiding hier echt zo zwaar aan had getild, had ze naar de rechter moeten stappen. Dat heeft de korpsleiding niet aangedurfd. De kans op succes werd kennelijk te klein geacht."  
VerantwoordVolgens de vakbonden zijn alle noodzakelijke maatregelen genomen om dit protest op verantwoorde wijze te laten verlopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!