Roy Donders heeft hem: Een eigen tegel op de Tilburgse Walk of Fame - Omroep Brabant
Video

Roy Donders heeft hem: Een eigen tegel op de Tilburgse Walk of Fame

20 maart 2015 om 19:46 • Aangepast 21 november 2020 om 19:25
nl
De Stylist van het zuiden Roy Donders heeft sinds vrijdag zijn eigen tegel op de Walk of Fame in Tilburg. De tegel werd vrijdagmiddag onthuld in de Alexanderstraat. Roy Donders onthulde ‘zijn’ tegel samen met burgemeester Peter Noordanus. Vanaf nu kan iedereen over Royke heenlopen.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de ‘tegel’ konden de Tilburgers zelf een kandidaat aandragen. Van de zeven voorgedragen kandidaten kreeg Roy Donders de meeste stemmen. "Ik vind het zeer terecht, ik snap het wel", is één van de reacties in het Tilburgse winkelhart.
Royke wist van niets Rond drie uur vrijdagmiddag arriveerde de Stylist van het Zuiden bij de Alexanderstraat. Even daarvoor was hij niets vermoedend naar het Tilburgse stadskantoor gebracht, zogenaamd omdat zwager Johan nog iets moest regelen. Dat Donders zijn eigen tegel kreeg was voor de hele familie zo'n beetje geheim gehouden. De moeder van Roy kreeg pas vlak voor de onthulling een telefoontje van het stadhuis. " Het was voor ons echt een verrassing. Ik denk dat hij het helemaal niet weet."
Tilburgs DNA"Stonden we daar bij het stadskantoor op de stoep", vertelt het Tilburgse icoon, "Kwam daar de burgemeester naar buiten en die vertelde dat ik een eigen tegel kreeg omdat ik het had verdien." Een commissie selecteerde Roy Donders omdat hij ‘onderdeel is van het DNA van Tilburg’. "Ik voel me zeer vereerd en ik ben heel erg blij met de tegel", aldus de koning van Broekhoven
Handtekening in betonVerder vindt de commissie dat Donders Tilburg, en in het bijzonder de wijk Broekhoven, op een leuke manier op de kaart zet. Zijn reality-televisieprogramma laat een multicultureel en tolerant Broekhoven zien.

Wachten op privacy instellingen...

Andere Tilburgers met een tegelTilburg heeft sinds 2009, het 200-jarig bestaan van de stad, een Walk of Fame. Meerdere bekende en minder bekende Tilburgers zetten hun handtekening al in het beton.
Zo hebben onder meer Guus Meeuwis, schrijver Kluun, zanger Wesley, tekst- en liedjesschrijver Ivo de Wijs, de 013-directeur Guus van Hove en Willem II-legende John Feskens alias d’n Beitel een eigen tegel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.