Helmonder krijgt 600 euro boete voor snoeien van boom, ombudsman vindt het terecht

20 maart 2015 om 14:15
nl
De papieren zijn nog niet binnen maar Ron MacGillavry weet al dat hij ruim 600 euro boete moet betalen voor het snoeien van een boom van de gemeente in de buurt van zijn huis. De snoeibeurt was volgens de gemeente te drastisch.
Geschreven door

Ron MacGillavry vindt de hele zaak overdreven. Vooral de hoogte van de boete steekt hem.
VogelpoepVolgens de Helmonder was snoeien vorig jaar de oplossing voor de overlast van vogels. "Alles zat onder de vogelpoep en dat is ook niet best voor de lak van de auto", zo zegt MacGillavry. "Ik had de boom van de gemeente al jaren verzorgd en omdat de gemeente stimuleert het groen in de omgeving bij te houden, dacht ik dat ik wel kon snoeien."
Ron pakte misschien iets te fanatiek de snoeischaar ter hand en knipte veel takken tot op de stam weg. "Dat was vorig jaar in de lente en de boom leeft gewoon want hij begint nu knoppen te maken", zo zegt de verontwaardigde tuinman. Hij vindt het onbegrijpelijk dat er ook een nieuwe boom moet komen.
BetalenIntussen heeft ook de Nationale ombudsman een uitspraak in deze zaak gedaan na een klacht van MacGillavry. De ombudsman vindt de klacht die de Helmonder had ingediend tegen de gemeente ongegrond. MacGillavry heeft nog geen officiële brief over deze boete ontvangen.
"Ik ga nog wel even met de gemeente praten maar ik vrees dat ik toch zal moeten betalen", zo reageerde hij vrijdag na alle commotie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.