Video

Koevermans wil kampioen worden met SV Brandevoort: 'Ze worden hier zenuwachtig als je dat zegt'

20 maart 2015 om 17:33
nl
Danny Koevermans verruilde vorig jaar FC Utrecht voor de amateurs van SV Brandevoort die in de zesde klasse uitkomen. Spijt van zijn overgang heeft de oud-PSV’er niet. De aanvaller vermaakt zich prima bij de Helmondse club. “Het gaat allemaal wat langzamer en minder slim, maar ook hier gaat het om willen winnen”, aldus ‘Koef’.
Geschreven door

De doelpuntenmachine van weleer is getransformeerd tot een middenvelder. Een ding is echter niet veranderd: Koevermans speelt nog altijd om de prijzen. "We doen goed mee. We staan inmiddels tweede."
ZenuwachtigMaar er zijn nog meer overeenkomsten tussen zijn voormalige club PSV en zijn huidige ‘werkgever’ SV Brandevoort. Beide clubs kunnen kampioen worden, maar over het kampioenschap mag niemand het hebben. "Als we blijven winnen dan zit een kampioenschap er wel in. Maar als je dat zegt, dan worden de jongens hier een beetje zenuwachtig."
Koevermans weet hoe het voelt om de beste van Nederland te zijn. De aanvaller annex middenvelder werd met PSV in 2008 landskampioen. Sindsdien bleef de platte kar ongebruikt binnen staan.
PSV gewoon kampioenMaar als alles volgens plan verloopt dan mag de platte kar binnenkort eindelijk weer van stof ontdaan worden. Met nog maar zeven wedstrijden te spelen staat de ploeg van trainer Phillip Cocu elf punten los van Ajax, de nummer twee in de eredivisie.
Toch willen ze bij PSV nog niet over het kampioenschap spreken. Dat doet Koevermans wel. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de landstitel naar PSV gaat. "Natuurlijk worden ze kampioen", zegt hij vastberaden. "Elf punten mag je niet meer weggeven. Zondag winnen in de Kuip en dan laat je iedereen zien wie de beste is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.