Oosterhouter die Ellen Askamp doodreed blijft rondrijden, steeds in auto van iemand anders - Omroep Brabant

Oosterhouter die Ellen Askamp doodreed blijft rondrijden, steeds in auto van iemand anders

20 maart 2015 om 17:59
nl
Ondanks dat zijn auto in beslag is genomen, stapt Oosterhouter A. E. steeds weer in een auto van iemand anders. De man reed in april 2011 het 17-jarige Bredase meisje Ellen Askamp dood. Hij reed daarna door en was naar later bleek dronken.
Geschreven door

De man kreeg een celstraf van vier jaar en moest zijn rijbewijs inleveren. E. is daarna negen keer betrapt terwijl hij toch weer een auto bestuurde. Hij deed dat in auto's die op naam van een ander stonden.
Dit blijkt uit antwoorden van de minister van Veiligheid en Justitie op vragen van de VVD. Nadat de man betrapt was is 'diverse malen tot inbeslagname van het voertuig overgegaan'. Toen bleek dat de auto's niet van E. waren, zat er niets anders op dan ze terug te geven aan de eigenaren.
Hoge boetes als rijbewijs is afgepaktDe Oosterhouter moet op 29 april voor de rechter komen voor alle keren dat hij betrapt werd nadat zijn rijbewijs was afgepakt.
In zijn antwoorden geeft de minister aan dat hoge boetes worden gegeven als mensen toch rijden als hun rijbewijs is afgepakt. Zeker als ze dat misdrijf bij herhaling plegen.
"Als er sprake is van recidive volgen hoge boetes en eist het OM gevangenisstraf."      
'Dag en nacht volgen niet te doen'De minister zegt in zijn antwoorden ook dat het voor justitie en politie niet te doen is om alle mensen die niet mogen rijden te weerhouden dat toch te doen. Dat zou alleen kunnen door ze dag en nacht te volgen.
"Wel wordt er alles aan gedaan om de pakkans zo hoog mogelijk te laten zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.