Video

Vrijwilligers maken van achtertuinen moestuinen voor Helmonders die dat zelf niet kunnen

20 maart 2015 om 17:49
nl
Onder het motto 'Van Grijs naar Groen' namen tientallen vrijwilligers in Helmond vrijdag saaie stenen achtertuintjes onder handen. Dat gebeurde in het kader van de landelijke actiedag NL Doet waarmee het Oranje Fonds vrijwilligerswerk wil promoten.
Geschreven door

Stoeptegels en verdorde planten gingen eruit en in plaats daarvan kregen de tuintjes nieuwe aarde en compost. De Helmondse vrijwilligers zetten zich vrijdag in voor plaatsgenoten die in veel gevallen afhankelijk zijn van de Voedselbank.
Van achtertuinen naar moestuinenDeze Helmonders hebben zelf geen mogelijkheid om hun tuin aan te pakken. "Als we van die achtertuinen moestuinen maken, kunnen mensen hun eigen groenten gaan verbouwen", zegt Elke van de Lev-groep.
Net als haar collega's van deze Welzijnsorganisatie in Helmond heeft ze een vrije dag opgenomen om vrijwilligerswerk te kunnen doen. "Vorig jaar heb ik ook meegedaan, dus ik weet hoeveel voldoening het geeft."
Groente uit eigen tuinJan Lormans is de gelukkige die dankzij de hulp van deze vrijwilligers komende zomer groente uit eigen tuin kan eten. Jan is blind, maar kan voor het onderhoud van zijn moestuin straks rekenen op een organisatie voor blinden die hem zal helpen.
"Ik heb zelf twee linkerhanden, dus dat lukt mij niet," zegt hij. Jan is heel blij met de hulp die zijn tuin van een 'wildernis' zal transformeren in een groene moestuin. Hij wil de groenten straks ook gaan verkopen. "Ik heb een smalle beurs. Zo kan ik wat bijverdienen."
Managementteam met groene vingersIn Helmond werkte vrijdag ook een grote groep van logistiek bedrijf Kuehne Nagel mee. Onder hen ook het managementteam, werknemers die op een normale werkdag achter de computer zitten. Anders dan de Lev-groep medewerkers mogen zij het vrijwilligerswerk onder werktijd doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.