'Ik adem, maar leef niet meer', moeder Memphis van Veen geëmotioneerd tijdens rechtszaak aanrijding

20 maart 2015 om 22:56
nl
De moeder van Memphis van Veen wilde na het verkeersongeluk in Eindhoven, waarbij haar dochter in maart 2013 om het leven kwam, zelf ook niet meer leven. Dat zei ze vrijdagmiddag voor de rechter in Den Bosch.
Geschreven door

Tijdens de rechtszaak verklaarden enkele getuigen dat Memphis voor het ongeluk bezig was met haar telefoon. Het deed de moeder pijn dat haar dochter zo werd neergezet.  Volgens haar was Memphis geen roekeloos iemand.
'Glans van leven af'Ze mist haar dochter nog iedere dag. "Mensen denken dat het slijt met de tijd, maar het gemis wordt alleen maar groter. Je ademt, maar je leeft niet. De glans is van het leven af."
Memphis werd op haar snorfiets aangereden door een arrestatieteam. Die was in volle vaart op weg naar Bergeijk. Daar dreigde een man met een pistool mensen neer te schieten.
'Niet gezien'Memphis stak de kruising van de Noord-Brabantlaan met de Welschapsedijk over toen het verkeerslicht voor haar groen was. Ze had het arrestatieteam niet zien aankomen.
De agent die haar aanreed, verklaarde vrijdagmiddag voor de rechter dat hij Memphis ook niet had gezien. Het arrestatieteam reed meer dan negentig kilometer per uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.