Mountainbiker Rudi van Houts uit Luyksgestel loopt schade op in koninginnenrit Cape Epic

20 maart 2015 om 18:10 • Aangepast 21 november 2020 om 19:25
nl
Mountainbiker Rudi van Houts uit Luyksgestel is in de vijfde etappe van de Cape Epic als negende geëindigd samen met zijn Spaanse teamgenoot José Hermida. Van Houts en Hermida kwamen behoorlijk gehavend binnen en gaven bijna veertien minuten toe op de winnaars Sauseren Kulhavy.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Houtse kukelt met Hermida van 3 naar 4, loopt 14 minuten achterstand op in 121 km lange etappe van vandaag met start in Worcester en finish in Wellington.
Boze Van HoutsVan Houts was na afloop boos op zijn teamgenoot. "Balen vandaag. Veertien minuten valt nog mee. Jose moest in het begin al lossen, had last van zijn ademhaling. Hij moet eerst wat fitter worden, het podium is ver weg op deze manier. Ik wil niet alleen aankomen natuurlijk. Dus iedere keer als Jose op kop kwam werd ik boos. Herstellen moet ie. Het is wel zwaar klote", aldus Van Houts.

Wachten op privacy instellingen...

Brentjens koploperBij de Masters kwam Bart Brentjens uit Schaijk samen met ploeggenoot Abraao Azevedo uit Brazilië als eerste over de finish. Zij blijven koploper in het klassement van de Masters.
"Het is niet normaal joh. Het gaat om iedere seconde. We geven elkaar geen ruimte, de hele dag praten we niet tegen elkaar. Het is gewoon een enorm harde strijd. Maar als je dan wint, is het mooi natuurlijk."

Wachten op privacy instellingen...

De Cape Epic is een mountainbikewedstrijd voor koppels door Zuid-Afrika. De Cape Epic duurt tot en met zondag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.