Omgekomen militairen helikoptercrash Mali aangekomen op vliegbasis Eindhoven

20 maart 2015 om 18:58 • Aangepast 21 november 2020 om 19:24
nl
Op vliegbasis Eindhoven zijn vrijdagmiddag de lichamen van de twee in Mali omgekomen militairen aangekomen. Op de vliegbasis worden ze met militair ceremonieel overgedragen aan de familie. Bij de plechtigheid zijn minister Jeanine Hennis van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, aanwezig.
Profielfoto van
Geschreven door

De slachtoffers, de 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger, kwamen dinsdag om het leven toen hun Apache-helikopter van het 301 Squadron in Gilze-Rijen verongelukte bij een schietoefening.
Afscheid in MaliVrijdagmorgen werden de kisten in Gao door militaire draagploegen naar een Hercules-vliegtuig gebracht. Langs de route brachten honderden Nederlandse militairen een laatste groet.
Daarna werden de kisten vanuit Gao naar Bamako gevlogen. Van daaruit vertrok enige tijd later een ander toestel met de omgekomen militairen naar Eindhoven.
De afgelopen dagen lagen de slachtoffers opgebaard in een ziekenhuis op de Nederlandse basis Kamp Castor in Gao.
Eerste doden VN-missie MaliZeetsen en Mollinger zijn de eerste Nederlandse doden van de VN-missie in Mali. Een team van Defensie is sinds donderdag in het Afrikaanse land om het incident te onderzoeken.
Ook een onderzoeker van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is meegereisd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.