1210 stemmen voor onlangs overleden Ronald Dol en andere opvallende cijfers van de verkiezingen

20 maart 2015 om 21:08
nl
Een paar dagen na de verkiezingen komen er interessante cijfers bovendrijven. Zo stemden er bijvoorbeeld 1210 Brabanders op de onlangs overleden Ronald Dol uit Uden (PVV). De PVV’er overleed begin maart na een ernstige ziekte. Op dat moment waren de kandidatenlijsten al gedrukt, dus het was nog mogelijk om op hem te stemmen.
Geschreven door

Vrijdag bracht de Provincie de definitieve uitkomsten van de verkiezingen naar buiten. De grootste winst was voor VVD’er Bert Pauli, die als populairste Brabander 90.509 stemmen op zijn naam kan schrijven. CDA-lijsttrekker Marianne van der Sloot kreeg net iets minder stemmen, zij kwam uit op 88.224.
Populairste boswachterOok opvallend is Brabants populairste boswachter: Frans Kapteijns. Hij kreeg 193 stemmen. 50Plus-lijstduwer Henk Krol deed het goed. Hij kreeg 2579 stemmen. Dat is 7,3 procent van het totaal aantal stemmen op 50Plus, dat 35.455 bedroeg.
832.389 Brabanders hebben woensdag hun stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. In totaal waren er 1,9 miljoen stemgerechtigden. Ben je benieuwd naar de andere cijfers van de verkiezingen? Die kan je hier vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.