Provincie weet niet dat Brabant spil is in puppyhandel: ‘Wij beschikken niet over deze informatie'

20 maart 2015 om 22:28
nl
De Gedeputeerde Staten zeggen niet op de hoogte te zijn dat Brabant de spil is in puppyhandel. Dat laten ze weten in een reactie op schriftelijke vragen van de Statenfractie van de PVV.
Geschreven door

De politiek nam eind februari met verbazing kennis van het nieuws over de grootscheepse handel in verwaarloosde puppy’s in Brabant.
'Geen aanwijzingen'In een reactie op schriftelijke vragen van de PVV zegt de provincie daar niet van op de hoogte te zijn. “Wij beschikken niet over deze informatie omdat de provincie daar geen verantwoordelijkheid in heeft.”
De verantwoordelijkheid om deze praktijken aan te pakken, ligt onder meer bij het ministerie van Economische Zaken, de NVWA, de douane en de politie. “Wij hebben geen aanwijzingen dat de verantwoordelijke organisaties hier onvoldoende aandacht aan schenken”, aldus de provincie.
LEES OOK: Brabant spil in grootscheepse puppyhandel: dierenartsen spreken van maffiapraktijken
Grootscheepse puppyhandelOmroep Brabant voerde de afgelopen maanden gesprekken met tientallen Brabantse dierenartsen. Daaruit kwam naar voren dat vele puppy's worden gefokt in grote boerderijen in Oost-Europa, zonder aandacht of daglicht.
Wekelijks worden ze met honderden tegelijk in bestelbusjes of vrachtwagens naar Brabant gebracht. De reis is zo zwaar voor de hondjes, dat er regelmatig puppy's onderweg overlijden door stress.
OnderzoekDe provincie is bereid om aan het Brabants Kennisnetwerk te vragen om de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. De NVWA is een van de organisaties die participeert in het kennisnetwerk.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.