FC Eindhoven stelt kampioensfeest NEC uit door overwinning op Sparta

20 maart 2015 om 23:00
Met het nodige geluk heeft FC Eindhoven de tweede plaats in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van coach Jean Paul de Jong versloeg in eigen huis Sparta met 1-0, dankzij een doelpunt van Tom Boere. Door de overwinning moest koploper NEC het kampioensfeest nog even uitstellen.

In Nijmegen en omgeving werd het duel in Eindhoven op de voet gevolgd, aangezien hun team NEC bij een overwinning op MVV en puntenverlies van FC Eindhoven kampioen was.
Des keizers baardHoewel de Brabanders op papier de enige overgebleven 'concurrent' waren, is de titel voor de mannen van trainer Jean Paul de Jong natuurlijk nooit meer te winnen. In de eerste helft straalde de ploeg - waarschijnlijk onbewust - ook uit dat het tegen Sparta daarom een wedstrijd om des keizers baard was.
De bezoekers uit Rotterdam hadden het veldoverwicht en kregen dé ultieme kansen van de eerste helft. Al vroeg in het duel kopte Thomas Verhaar de bal buiten bereik van doelman Muyters op de paal, waarmee de thuisploeg ontsnapte aan een achterstand.
Hilariteit in stadionIn de laatste minuten van het eerste bedrijf miste Spartaan Romano van der Stoep een kans, die ongetwijfeld viraal over de wereld gaat. De aanvaller had Muyters al van zich afgeschud en kon van zestien meter de bal in het totaal verlaten doel schuiven. Maar Van der Stoep schoot - tot hilariteit van iedereen in het stadion - hoog over.
Typisch FC Eindhoven dit seizoen was de start van de tweede helft. Opeens speelde de ploeg stukken beter en kwam er zelfs de voorsprong. Centrumspits Tom Boere kopte een prima voorzet keurig in de verre hoek (1-0).
Maar waar doorgaans een vervolg kan worden gegeven aan het goed uit de kleedkamer komen, stokte de aanval van de thuisploeg ditmaal. Sparta verzuimde echter om het overwicht om te zetten in de gelijkmaker.
Doelman Tom Muyters hield zijn ploeg vrijdagavond enkele keren op de been. “Dit zijn de type wedstrijden die we ook krijgen in de play offs”, zei de keeper. “Nu is het ervaring opdoen en zorgen dat we klaar zijn voor die play offs. Voor Tom Boere is het leuk dat hij scoort. Hij heeft de laatste tijd veel kritiek gekregen en hij maakt een fantastische goal.”
'Ambitie is promoveren'Achtervolger Roda JC komt zaterdag pas in actie. Momenteel is de voorsprong van FC Eindhoven zeven punten, met dus een duel meer gespeeld. “Hoe korter voor het einde, des te dichterbij komt de tweede plaats”, lachte keeper Muyters.
“We gaan voor plek twee tot en met vijf en zijn goed op weg. Het is voor ons jammer dat NEC dit seizoen meedoet in de Jupiler League. Dat is gewoon een eredivisieclub. Wij doen het in elk geval hartstikke goed. Onze ambitie is om te promoveren. Geschiedenis schrijven met FC Eindhoven, dat willen we.”