Destil Trappers veroveren vijftiende landstitel na zwaarbevochten zege op UNIS Flyers Heerenveen

20 maart 2015 om 23:18 • Aangepast 21 november 2020 om 19:24
Destil Trappers heeft vrijdag de Nederlandse ijshockeytitel veroverd. De ploeg uit Tilburg won voor eigen publiek het zesde finaleduel tegen UNIS Flyers uit Heerenveen via verlenging en penaltyshots. Daardoor namen de Tilburgers in de best-of-sevenserie een beslissende voorsprong van 4-2. De Trappers zijn voor de vijftiende keer landskampioen geworden.
Profielfoto van

In een uitverkocht ijssportcentrum ging de wedstrijd meteen vol van start. Al na 45 seconden wist Trappers de 1-0 te maken.
Penalty'sDe thuisploeg stond na twee periodes met 4-2 voor, maar liet de Friese ijshockeyers in de laatste periode nog langszij komen (4-4). In een nerveuze verlenging werd niet gescoord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.
Keeper Ian Meierdres van Trappers stopte twee penalty's, waarna aanvoerder Diederick Hagemeijer de winnende mocht maken en Tilburg feest kon vieren. In januari pakten de Trappers ook al de beker, door de Flyers met 5-2 te verslaan.
DankbaarAanvoerder Diederick Hagemeijer van de Trappers was heel blij dat hij het af mocht maken. "Hier droom je alleen maar van dat je in zo'n situatie mag staan en dat je de winnende mag scoren in een finale. Een geweldig seizoen met een geweldige afsluiting."