Inspiratieloos FC Oss verliest in troosteloze ambiance van Jong FC Twente

20 maart 2015 om 23:23
Het is FC Oss niet gelukt om voor de zesde keer op rij te winnen in de Jupiler League. In een nagenoeg lege Grolsch Veste leed Oss een smadelijke nederlaag tegen Jong FC Twente: 1-0. De ploeg van Will Boessen wist weinig te creëren, waardoor het met lege handen bleef staan.

Trainer Will Boessen koos in de basis voor de aanvallers Genaro Snijders en Alfons Fosu-Mensah boven Justin Mathieu en Teije ten Den. Boessen wisselde de afgelopen weken vaker met zijn basiself. Zo zit aanvoerder Joep van den Ouweland ook al een paar weken op de reservebank. Getuige de vijf zeges op rij levert het Oss echter geen windeieren op.
Oss imponeert niet in troosteloze ambianceOnder de klanken van You'll never Walk Alone betraden de ploegen van Jong Fc Twente en FC Oss het veld in de Grolsch Veste, ondanks dat er maar ongeveer 150 bezoekers op het schouwspel waren afgekomen.
Oss kon het goede spel van de afgelopen weken niet voortzetten. De beste kansen waren voor Jong FC Twente.Tim Hölscher had zelfs de kans om de openingstreffer voor Jong FC Twente te scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Het enige wat Oss daar tegenover kon stellen was een schotje van Dean van der Sluijs.
Oss ook inspiratieloos in tweede helftVlak na rust wisselde Boessen Fosu-Mensah, die een ongelukkige wedstrijd speelde, voor Fatih Kamaci. Veel winst leverde het niet op, want FC Oss speelde net zo slecht als in de eerste helft. Ook de wissel Justin Mathieu voor Istvan Bakx zorgde niet voor een verandering.
Het was zelfs Jong FC Twente dat na ruim zeventig minuten op voorsprong kwam. Een voorzet van Chris David werd door Rick Stuy van den Herik tegen de paal getikt, waarna Alessio Da Cruz de bal simpel in het doel kon tikken: 1-0.
Daarna kon Oss geen doelpunten meer noteren waardoor de Tukkers ervandoor gingen met de winst.
'Het is goed dat we verloren hebben'Na afloop bleef trainer Will Boessen opvallend nuchter. "Het klinkt misschien raar, maar het is goed dat wij verloren hebben. We zaten in een roes na de afgelopen vijf zeges. Nu is iedereen bij ons weer terug op aarde. Zo zie je ook maar dat wij honderd procent moeten geven om te winnen. Bij tachtig procent, zoals vandaag, gaat het mis."
Ook keeper Luuk Koopmans baalde, maar bleef nuchter. "Dit is een wedstrijd om snel te vergeten. We weten nu weer waar we staan. Als we geen honderd procent geven, verliezen wij gewoon wedstrijden."