Pater Cornelio (90) uit Vught geeft ontucht met jongens toe, maar werkt nog steeds met kinderen

21 maart 2015 om 08:27
nl
De 90-jarige pater Cornelio heeft toegegeven dat hij zich aan jongens heeft vergrepen. Cornelio was ruim ruim 25 jaar lang de leider van het katholieke jongerenwerk in Vught. In 1988 stopte hij daarmee om in Brazilië te gaan werken. Drie mannen zeggen door de pater te zijn misbruikt. Tegenover het Meldpunt Misbruik RKK heeft Cornelio toegegeven schuldig te zijn aan misbruik van minderjarige jongens. Dat meldt het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek.
Geschreven door

Pater Cornelio is nooit veroordeeld. Ondanks zijn ontuchtelijke handeling met kinderen, is hij in Brazilië nog steeds aan het werk met kinderen. Hij begeleidt kinderen in een dagopvang bij het maken van speelgoed. Naar eigen zeggen is de pater gecastreerd.
Geen maatregelenDe Broeders van Onze Lieve Vrouw van Lourdes is de congregatie waar de pater aan verbonden is. Zij wisten al langer van het misbruik door de pater. Maar er werden door de congregatie geen maatregelen genomen. De congregatie wilde tegen de EO niet zeggen waarom die maatregelen niet werden genomen.
Het misbruik vond plaats in de jaren '70, toen Pater Cornelio voor het Vughtse jongerenwerk kinderkampen organiseerde. Drie mannen hebben bij het Meldpunt Misbruik RKK aangegeven dat ze door pater Cornelio misbruikt zijn, zo meldt Dit is de Dag. De kinderen moesten ook toekijken hoe hij andere jongens misbruikte. Het meldpunt heeft alle klachten gegrond verklaard.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.