Langzaamaanactie politie dinsdag op wegen rond Breda

21 maart 2015 om 13:25
nl
De politie houdt dinsdagochtend een langzaamaanactie op de rijkswegen rond Breda. Tussen tien en elf zullen de politieauto's met een snelheid van 60 kilometer over alle rijstroken van de A16 en A58 rijden.
Geschreven door

Om de actie publieksvriendelijk te houden, is bewust gekozen voor een tijdstip na de ochtendspits.
RouteDe politieauto's rijden vanaf de Tuinzigtlaan via de rijksweg A16 richting Breda-Noord. Daarna wordt over de A16 en A58 naar Bergen op Zoom gereden. Van daar gaan de politieauto's terug naar Breda. Tijdens de rit voegen zich steeds meer politiewagens bij de colonne.
De politiemedewerkers blijven tijdens de actie inzetbaar voor het verlenen van noodhulp. Om er voor te zorgen dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt, maakt de politie de actie nu al bekend. De colonne zal worden begeleid door motorsurveillanten.
Of de actie ook in andere delen van de provincie gaat plaatsvinden, is niet duidelijk. Volgens de politie Zeeland/West Brabant is de actie wel 'met enthousiasme ontvangen' door andere korpsen.
OnderwaarderingPolitiemedewerkers voeren actie omdat ze zich ondergewaardeerd voelen door het kabinet. Ze vinden de nieuwe cao-voorstellen 'schraperig' en beschouwen ze als 'een klap in het gezicht'.
Vrijdag werd er ook al actie gevoerd. Toen klonken door heel de provincie om een voor twaalf 's ochtends politiesirenes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.