Bergse Sociaal Democraten in de bres voor familie van doodgeschopte en geslagen vrouw in Kabul

21 maart 2015 om 17:36
nl
De Bergse Sociaal Democraten (BSD) springen in de bres voor de vermeende familie van een afgelopen donderdag doodgeschopte en doodgeslagen vrouw in Kabul (Afghanistan). Op internet circuleert een filmpje met zeer schokkende beelden van de mishandeling.
Geschreven door

De vrouw zou familie zijn van een inwoner van Bergen op Zoom. De BSD roept de Tweede Kamer op om de Nederlandse Ambassade in Kabul open te stellen voor de opvang van de familie van het slachtoffer.
Menigte mannenDe 30-jarige Fargondha overleed nadat ze door een menigte mannen met onder meer stokken was belaagd. Ze zou in het openbaar de koran hebben verbrand.
Saleh Rozbeh uit Bergen op Zoom verhaalt in BN DeStem over de slachtpartij op zijn nichtje Fargondha. Haar ouders zouden zijn ondergedoken uit angst eveneens slachtoffer van het geweld te worden.
Willekeurig slachtofferRozbeh zegt in de krant niet te geloven dat zijn nichtje de koran in brand heeft gestoken. Volgens hem maken moslimextremisten vrouwen bang door geweld tegen ze te gebruiken en was zijn nichtje een willekeurig slachtoffer. Na de mishandeling zou Fargondha in brand zijn gestoken.
De BSD reageerde zaterdag meteen na het lezen van het verhaal van Bergenaar Rozbeh en het zien van het filmpje. Marcel Mulder (BSD) stuurde een e-mail naar de leden van de Tweede Kamer. In de e-mail roept hij de parlementsleden op de Nederlandse ambassade open te stellen voor de opvang van de familie van de omgekomen Fargondha.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.