Den Bosch verliest thuis nipt van Roda JC

21 maart 2015 om 19:35
FC Den Bosch heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC met 0-1 verloren. Het team van trainer René van Eck deed niet veel onder voor de nummer drie van de ranglijst, maar wist de kansen niet te benutten.

Den Bosch kon vrijuit spelen, aangezien voor het team van René van Eck eigenlijk niets meer op het spel stond. De ploeg begon dan ook fris van de lever. Na tien seconden gaf Van der Sande voor op Darren Maatsen, maar zijn kopbal ging op de paal.
Na elf minuten had Den Bosch weer een mooie scoringskans. Jort van der Sande vertrok op randje buitenspel en wipte de bal goed over keeper Verbist. Maar de schuiver van Van der Sande werd nog geblokt door verdediger Biemans.
Prachtige voetbewegingDaarna gebeurde er lange tijd weinig, tot de 32e minuut. Toen scoorde Danny Schreurs uit de kluts met een prachtige voetbeweging de 0-1. Het was de eerste serieuze kans voor de gasten. Den Bosch bleef daarna de gevaarlijkste ploeg. Thomassen kreeg even later een mooie kans, maar kon net niet bij de voorzet van Van der Sande.
PaalDen Bosch kwam na de pauze moeizaam op gang. Biemans scoorde zelfs voor Roda kort na rust, maar hij stond buitenspel en dus bleef het bij 0-1. In de 49e minuut was Den Bosch dichtbij de gelijkmaker. Van der Sande gaf breed op Maatsen, maar zijn inzet verdween via keeper Verbist opnieuw op de paal. Daarna was het weer de beurt aan Roda. Demouge kreeg in de 55e minuut een mooie kans, maar hij schoot uit een goede voorzet te slap in om keeper Heemskerk te verrassen.
Daarna bleef Den Bosch het proberen, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Acht minuten voor tijd ging Kabashi neer in het strafschopgebied, maar arbiter Mansveld wuifde het weg. Door deze nederlaag zakt Den Bosch naar 13e plaats.