Willem II wint met 2-1 van FC Dordrecht, maar trainer Streppel is niet blij met spel van zijn ploeg

22 maart 2015 om 00:23
nl
Ben Sahar heeft Willem II zaterdag langs FC Dordrecht geleid. De aanvaller maakte beide Tilburgse doelpunten in het duel tussen de twee clubs die vorig jaar promoveerden naar de eredivisie (2-1).
Geschreven door

Dit seizoen is het verschil groot tussen Willem II en FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jurgen Streppel heeft uitzicht op een plek in de play-offs voor Europees voetbal, terwijl voor 'Dordt' degradatie steeds dichterbij komt.
Nieuweling maakt het verschilUitgerekend de enige nieuweling in de basis bij de thuisclub, Sahar, maakte het verschil in het Koning Willem II-stadion. De Israëlische aanvaller had na drie wedstrijden op de bank weer de voorkeur gekregen boven Jerson Cabral en hij beschaamde het vertrouwen van Streppel niet.
De oud-speler van onder meer Chelsea was bij zo'n beetje alle gevaarlijke momenten van de thuisclub betrokken. Sahar miste in de openingsfase twee grote kansen, maar bij de derde poging was het wel raak. Na een splijtende pass van Ali Messaoud opende de aanvaller enkele minuten voor rust de score: 1-0.
Strijd om Europese play-offsWillem II hoefde niet eens heel goed te spelen om Dordrecht van zich af te houden. De 'Tricolores' waren slordig aan de bal, maar konden zich dat permitteren tegen de hekkensluiter van de eredivisie.
De bezoekende ploeg van trainer Jan Everse kreeg op slag van rust wel twee grote kansen achter elkaar, maar zowel Fernando Lewis als Sean Klaiber stuitte op doelman Kostas Lamprou. Na een uur spelen gooide Sahar de wedstrijd in het slot met zijn tweede treffer. Vlak voor tijd deed Anthony Biekman nog iets terug namens Dordrecht (2-1).
Sahar was blij met zijn treffers. "Fijn om belangrijk voor de ploeg te zijn. De overwinning was terecht, al moet ik eerlijk zeggen dat we niet erg goed hebben gespeeld. Wel hebben we met z'n allen hard gewerkt en deze zege voelt als een beloning daarvoor."
'Goed voetbal leidt tot punten'De Tilburgse formatie staat door de winst op 38 punten, waarmee het zowaar meedoet in de strijd om een plek in de Europese play-offs. Trainer Jurgen Streppel stond desondanks na afloop van het duel niet met een glimlach op zijn gezicht in de catacomben.
De oefenmeester vond het spel van zijn ploeg ondermaats. "Ik ben ervan overtuigd dat goed voetbal leidt tot het halen van punten. Wij speelden vandaag niet goed. Dat we winnen is mooi, maar eigenlijk is daar ook alles mee gezegd."
Streppel had niet genoten van het duel. "Ik heb zeker niet op het puntje van mijn stoel gezeten, nee. Ik ben kritisch. Toen we onlangs verloren van AZ en enorm goed speelden, had ik een beter humeur dan nu. Het spel was gewoon niet goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.