'Het wordt een topfeest!', De Korfrakkers in slotseconden kampioen in kolkend Indoor Sportcentrum

21 maart 2015 om 22:25
nl
De korfbaldames van De Korfrakkers uit Erp zijn zaalkampioen geworden in de Topklasse. In de laatste seconden van de wedstrijd tegen SPES scoorde Maaike van Oort de 14-13. Een fantastische ontknoping, vooral omdat de ploeg uit Erp de hele wedstrijd achter had gestaan.
Geschreven door

In een kolkend Indoor Sportcentrum in Eindhoven speelden de damesteams van de Korfrakkers en SPES de finale van de Topklasse. De Korfrakkers uit Erp werden gesteund door een oranje menigte, maar ook de in het rood getooide Limburgse fans lieten zich goed horen.
De fans zorgden, samen met dweilorkest Soerendonk, voor een geweldige sfeer.
Zo. Nu eerst de KorfrakkersDe dames uit Erp, gesteund door een spandoek met de tekst 'Zo. Nu eerst de Korfrakkers', begonnen sterk. Maar gaandeweg de eerste helft nam SPES het initiatief over.
Het tempo in de wedstrijd was hoog, wat mede ingegeven werd door de schotklok. Het was voor het eerst dat er in de finale met een schotklok werd gespeeld. Dat betekende dat de partij in balbezit binnen 25 seconden een schot moest lossen.
Kort voor de pauze zetten de fans van de Korfrakkers nog maar eens een 'come on Erp' in. De achterstand was op dat moment 10-6. Dat bleef ook zo tot de rust. Na de pauze kwamen de meiden uit Erp goed terug, na tien minuten stond het opeens 11-9 en was de spanning weer helemaal terug. Daarna werd het ook nog 11-10 en dat was het sein voor een razend spannende slotfase.
Zeldzame misser én zeldzame ontknopingBij 12-13 mocht Monique van de Ven, topscorer van De Korfrakkers, vrij aanleggen van de stip. Maar ze miste! Een unicum. "Ik scoor altijd vanaf de stip, maar nu mis ik hem. Vreselijk." Zeker omdat er op dat moment minder dan twee minuten te spelen waren.
De 13-13 viel even later alsnog en vlak voor tijd gooide Maaike van Oort de 14-13 binnen. Het legioen uit Erp ontplofte. Van Oort was ook dolgelukkig. "Ik voelde dat het onze kant opviel en dacht: geef mij die bal, dan schiet ik hem erin. En dat lukte dus."
Trainer/coach Jet Verbruggen kon het bijna niet geloven. "We gingen steeds beter spelen en als die winnende dan valt, is dat heerlijk! We hebben elk jaar een top- of flopfeestje'. Dit feestje wordt top!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.