Sport zondag: goud Kelly van Zon in Italië en amateurvoetbal met UNA en OJC Rosmalen

22 maart 2015 om 10:11 • Aangepast 21 november 2020 om 19:23
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met vandaag onder andere aandacht voor de amateurvoetballers van UNA en OJC Rosmalen en rolstoeltennisser Maikel Scheffers.
Profielfoto van
Geschreven door

Dartskraker op GibraltarBredanaar Jelle Klaasen en Michael van Gerwen uit Gemonde treffen elkaar in de kwartfinale van het Gibraltar Open-dartstoernooi. Klaasen rekende zondagmiddag af met Nathan Derry. Hij won met 6-3. Van Gerwen schakelde Brian Woods uit. Ook dat duel eindigde in 6-3.
UNA loopt beetje in op LiendenDe amateurvoetballers van UNA hebben zondag niet optimaal geprofiteerd van het puntverlies van koploper FC Lienden. De ploeg uit Veldhoven speelde in Groesbeek 2-2 tegen De Treffers. Lienden verloor in eigen huis met 2-1 van Koninklijke HFC. UNA blijft door het gelijkspel tegen De Treffers tweede staan in de topklasse voor zondagamateurs. Het gat met FC Lienden is nu verkleind tot vijf punten. OJC Rosmalen klimt uit de onderste regionen door een 1-0 zege op HBS. OJC staat nu negende.
Olsson kan Scheffers niet stoppenMaikel Scheffers heeft de finale bereikt van het Pensacola Open-tennistoernooi in het Amerikaanse Florida. De rolstoeltennisser uit Dorst was zaterdag te sterk voor de Zweed Stefan Olsson. Scheffers verloor de eerste set nog met 6-4, maar de tweede en derde set pakte hij met 6-4 en 6-3. In de finale moet Scheffers het zondag opnemen tegen de Schot Gordon Reid.

Wachten op privacy instellingen...

Goud Kelly van ZonKelly van Zon heeft zondag goud veroverd tijdens het Italiaans Open para-tafeltennis. De Dongense schreef in Lignano met Daniëlle de Jong het dubbelspel op haar naam. Vrijdag won Van Zon al zilver in het enkelspel. Toen was Thu Kamkasomphou uit Frankrijk te sterk voor haar. Van Zon is regerend paralympisch- en wereldkampioene tafeltennis.
Milaan - Sanremo: Lars Boom 51eNa de UCI World Tour in Milaan staat wielrenner Lars Boom nu 53ste. Boom eindigde op een 51ste plek in Milaan - Sanremo. De Duitser John Degenkolb wordt na zijn zege in Milaan-Sanremo vierde op de UCI WorldTour Ranking. Richie Porte (Sky) gaat aan de leiding in de UCI WorldTour-ranking.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.