Molens in pracht en glorie tijdens West-Brabantse Molendag: extra molenaar gezocht in Rucphen - Omroep Brabant
Video

Molens in pracht en glorie tijdens West-Brabantse Molendag: extra molenaar gezocht in Rucphen

22 maart 2015 om 12:37
nl
Zo'n 25 molenaars in West-Brabant hebben zondag hun molens opgetuigd voor de West-Brabantse molendag. Zo ook molenaar Toon Hendrikx van de Heimolen in Rucphen. Die molen is pas sinds een paar maanden weer in gebruik.
Geschreven door

De Heimolen werd gebouwd in 1844. Na de Tweede Wereldoorlog raakte hij in verval en werd de molen gesloten. De molen is sinds 2008 van de gemeente Rucphen. Die heeft ervoor gezorgd dat de molen werd gerestaureerd.
Heimolen wordt zorgmolenSinds een paar maanden malen de molenstenen weer graan fijn tot meel. Maar daarmee is het project rond de Rucphense Heimolen nog niet klaar. Het moet namelijk een zorgmolen gaan worden.
Het is de bedoeling dat mensen met een beperking bijvoorbeeld meel gaan verpakken of koffie gaan schenken aan bezoekers.
De Heimolen is overigens nog op zoek naar een extra molenaar. Molenaar Toon kan het niet alleen en zoekt een collega.
MeelvaardigDe Heimolen is één van de 28 molens in West-Brabant. Bijna allemaal werken nog en zijn zoals dat heet meelvaardig. Afgelopen jaren zijn er ook flink wat vrijwilligers opgeleid tot gediplomeerd molenaar.
Deze West-Brabantse molens zijn zondag open voor publiek tussen 11.00 en 17.00 uur. De Nationale Molendag is overigens op zondag 9 mei. Ook dan openen de Brabantse molens hun deuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.