'Welcome Islamic State': PVV wil samenwerking STRP stoppen na lichtkrant-gedicht Eindhoven

22 maart 2015 om 17:18 • Aangepast 21 november 2020 om 19:23
nl
De PVV Noord-Brabant is woedend over de ‘uiterst walgelijke boodschappen’ die tijdens de STRP biënnale 2015 via een lichtkrant op de Lichttoren gepubliceerd werden. Op de lichtkrant waren teksten te lezen als ‘Welcome Islamic State’ en ‘Farewell to the state of Israel’. De PVV wil nu dat alle samenwerking met STRP wordt stopgezet.
Profielfoto van
Geschreven door

De lichtkrant zorgde afgelopen week voor ophef. Al snel bleek dat de lichtkrant onderdeel was van het festival STRP biënnale.
Kunstenaar Dries Verhoeven, verantwoordelijk voor de lichtkrant, legde uit dat het ging om een kunstproject. Hij had een gedicht gemaakt dat van een afstand te lezen was. Dat gedicht gaat over een veranderde tijd.

Wachten op privacy instellingen...

'IS nooit welkom heten in Brabant'Het kunstproject schiet bij de PVV in het verkeerde keelgat. Zij stellen daarom vragen bij de provincie.
De partij wil weten of het college ook vindt dat de staat Israel ‘nooit maar dan ook nooit vaarwel mag worden gezegd in Noord-Brabant’. Ook vraagt de partij of het college net als de PVV denkt dat ‘Islamitische Staat nog niet in een miljoen jaar welkom moet worden geheten in Brabant, zelfs niet als grap of kunstuiting’.
De partij is benieuwd of de provincie de uitingen, die smakeloos worden genoemd, als ‘kunst’ ziet. Als het aan de PVV ligt wordt het partnerschap tussen de provincie en STRP per direct stopgezet en wordt al het verstrekte subsidiegeld teruggevorderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.