Rallysport: Brabanders vallen net naast podium Tank S Rally

22 maart 2015 om 17:54
nl
Arjen de Koning uit Eindhoven greep zondag in de Tank S Rally, opener van het Nederlands Rally kampioenschap, net mis op een top drie klassering. Hij werd op 0,1 seconde vierde algemeen en liet daarmee Antoine van Ballegooijen (Nuenen) achter zich.
Geschreven door

De Tank S Rally werd gewonnen door Jasper van den Heuvel.
Van Hoof met pechDe rollen zijn in 2015 vrijwel precies omgekeerd in het Paradigit Rallyteam. Vorig jaar viel De Koning uit vanaf een tweede positie. Dit maal was Van Hoof uit Wintelre) die twijfelachtige eer toebedeeld. “We hoorden een raar geluid in de mechaniek en dus zijn we meteen gestopt”, aldus Van Hoof. Hij kon als enige Van den Heuvel enigszins partij geven.
De Koning daarentegen leek af te stevenen op de derde plaats die Van Hoof vorig jaar pakte, maar kwam 0,1 seconde tekort. “Het was even wennen weer, nieuwe navigatrice. Vorig jaar scoorde ik hier niet, dus we staan al voor op vorig jaar”, lachte de regerend kampioen.
Van Ballegooijen tevredenZo’n dertig tellen achter De Koning finishte Antoine van Ballegooijen. Hij was na de wedstrijd realistisch. “Van den Heuvel was vandaag weer buitencategorie. Nummer twee was een WRC’s en de auto’s voor me, komen uit de hogere R4 categorie. Dan kan ik niet anders dan tevreden zijn“, meende de Nuenenaar.
Johan Faes (Bladel) bleef net binnen de top tien. “Ik ben wel tevreden, maar het was jammer dat ik op industrieterrein drie plaatsen verloor." Kevin van Deijne uit Zeeland kreeg tijdens de wedstrijd af te rekenen met motorpech, maar finishte wel.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.