PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum: 'Verlies tegen Feyenoord smet op kampioenschap'

22 maart 2015 om 19:10
nl
PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum noemde het na de nederlaag bij Feyenoord (2-1) zondag een smet op het naderende kampioenschap dat zijn ploeg na de thuisnederlaag tegen Ajax (1-3) van drie weken geleden nu ook ten onder ging tegen Feyenoord.
Geschreven door

"Het is jammer dat we geen grote wedstrijden meer kunnen winnen. Tegen Feyenoord geven we het weg door op twee momenten niet op te letten. We hadden de wedstrijd in grote delen onder controle en kregen ook kansen op doelpunten, maar konden die mogelijkheden niet afmaken."
Wijnaldum: 'Bal viel niet goed'Waar PSV had gerekend op Colin Kazim-Richards in de spits, speelde Anass Achahbar. Die besliste het duel met twee goals. "Hij is een heel andere spits, heel gevaarlijk in de kleine ruimte. Na de 2-1 van Memphis Depay was het hopen dat de bal goed viel voor de gelijkmaker, maar dat gebeurde helaas niet."
Voor de winterstop won PSV wél van de andere topclubs. In Amsterdam werd het op de derde speeldag 1-3 en thuis tegen Feyenoord werd het vlak voor de winterstop 4-3.
Zoet: 'Schandalig om zo te verliezen'Doelman Jeroen Zoet vond dat PSV zondag de doelpunten te gemakkelijk heeft weggegeven. "Op deze manier verliezen is onnodig. Als je ziet hoe die goals vallen. We beginnen slecht omdat we al naar dertig seconden op achterstand kunnen staan. Dat mag niet. Dat is schandalig. Als Feyenoord volle bak druk zet in de Kuip kunnen er gaten vallen en dat moet je proberen te voorkomen."
Zoet wil het verlies tegen Feyenoord liever vergelijken met de verloren wedstrijd tegen Ajax drie weken geleden. “Iedere overwinning is anders. Hier hadden we ook kansen. We zijn echter niet net sterk en slim genoeg om die 2-2 binnen te schieten. We staan hier met nul punten en daar hebben we niet veel aan. Maar we hebben nog een ruime voorsprong op Ajax. We hebben een goed team en moeten vertrouwen houden in het kampioenschap. We doen er alles aan om te blijven winnen."    
Maher: 'Verlies hebben we aan onszelf te danken' Adam Maher, die in de eerste helft de lat wist te raken en bijna de score wist te openen, had het gevoel dat er meer had ingezeten. "Kansen die je krijgt moet je gewoon maken. Tegen elkaar hadden we gezegd dat we scherp aan de wedstrijd moesten beginnen. Feyenoord heeft de kracht van het eigen publiek die achter ze staat maar kennelijk sliepen we nog in het begin."
Maher was duidelijk teleurgesteld maar zag ook goede dingen bij PSV. "Op de momenten dat we konden voetballen waren we dreigend, maar we speelden te veel de lange bal. Wij gingen echter zeker voor de drie punten. Dat is de doelstelling iedere week en dat was vandaag ook het geval. Tegen Ajax speelden we heel goed, nu speelden we met vlagen goed. Maar die twee topwedstrijden laten zich eigenlijk niet vergelijken. We hebben het verlies aan ons zelf te danken. Maar we gaan gewoon voor het kampioenschap."
De Jong: 'PSV laat zich niet gek maken'De nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord brengt PSV niet aan het wankelen, beweert Luuk de Jong. "Hier verliezen is nooit leuk, de teleurstelling is daarom groot in de kleedkamer'', erkent de spits. "Maar morgen zullen we ons gewoon weer realiseren dat we nog heel veel punten voorstaan. We moeten ons niet gek laten maken."
De Jong vond dat PSV meer verdiend had in De Kuip. De koploper van de eredivisie kwam door twee doelpunten van Anass Achahbar op achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd. "In de slotfase kregen we genoeg mogelijkheden op de 2-2, ik had zelf ook moeten scoren met een kopbal. Helaas mocht het niet zo zijn. Maar we worden hier niet nerveus van", benadrukt De Jong. "Na de winterstop hebben we met een goede serie een grote voorsprong opgebouwd. Die willen we vasthouden en in de volgende wedstrijd, tegen FC Twente, eigenlijk weer uitbreiden. Het liefst wil je geen wedstrijd verliezen, maar iedereen loopt wel eens tegen een nederlaag aan."  
Cocu baalt: 'Gelijkspel was terecht geweest'Phillip Cocu zag hoe PSV zondag in de topper tegen Feyenoord al na 12 seconden ontsnapte aan een achterstand. ,,Dat was misschien wel typerend voor deze wedstrijd. We begonnen niet goed, waren niet scherp: , concludeerde de PSV-trainer. "Het was geen topwedstrijd, van beide kanten niet. Uiteindelijk heeft Feyenoord aan het langste eind getrokken, al waren de verschillen klein. Voor mijn gevoel was een gelijkspel terecht geweest."
PSV verloor begin deze maand van Ajax en liet zich zondag ook drie punten afhandig maken door Feyenoord. Toch zorgen die nederlagen volgens Cocu niet voor nervositeit in Eindhoven. "Natuurlijk is het vervelend dat we na Ajax ook deze wedstrijd verliezen. Maar we hebben altijd gezegd: we zullen tot het laatste moment moeten blijven knokken, kampioen wordt je niet zomaar even. We hebben nog zes wedstrijden te gaan, daarin zullen we wel resultaat moeten halen. Te beginnen over twee weken tegen FC Twente."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.