Discriminerende opmerkingen in voetbalduel met SV Meerssen, RKSV Nuenen stapt naar KNVB

22 maart 2015 om 21:20 • Aangepast 21 november 2020 om 19:23
nl
Het bestuur van voetbalclub RKSV Nuenen gaat zeer waarschijnlijk melding doen bij de KNVB van discriminatie. Een speler van de A1 zou zaterdag zijn gediscrimineerd door een voetballer van het Limburgse SV Meerssen. Dat laat woordvoerder Mariët Jonkhout aan Omroep Brabant weten. Aanvankelijk meldde Nuenen dat de grensrechter van Meerssen de kwetsende opmerkingen maakte, maar dat blijkt niet te kloppen.
Profielfoto van
Geschreven door

De A1 van RKSV Nuenen nam het zaterdag in Limburg op tegen SV Meerssen A1. Dat duel verliep niet zonder problemen. Een speler van SV Meerssen zou vanuit frustratie discriminerende en kwetsende teksten hebben geuit richting een getinte voetballer.

Wachten op privacy instellingen...

'Dit kan niet'Dat is volgens Jonkhout onacceptabel. “Onze spelers waren van slag. Nota bene op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie vindt er discriminatie plaats op een voetbalveld. We gaan hiervan melding doen bij de KNVB omdat we duidelijk willen maken dat dit niet kan.”
Een trainer van SV Meerssen, die liever anoniem wil blijven, laat weten dat de vork anders in de steel zit. Voor zover hij weet heeft niemand van zijn elftal zich schuldig gemaakt aan discriminatie. “Het was juist een speler van Nuenen die onze aanvaller uitschold voor 'kankerrooie'. Dat kan natuurlijk niet. Van discriminerende opmerkingen vanuit onze kant is bij mij niets bekend.”

Wachten op privacy instellingen...

Bananenschillen op veldTijdens het beladen duel zouden er ook bananenschillen op het veld zijn gegooid door supporters van RKSV Nuenen, meldt de trainer. Hij maakt zich geen zorgen over eventuele vervolgstappen van de KNVB. “Nuenen heeft er wel een handje van om alles maar op sociale media te gooien. Daar staan ze om bekend. Maar als je niks hebt, kun je ook niks aantonen. Wij hebben alleen maar respectvolle jongens in ons elftal.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.