'Willem Holleeder overgeplaatst naar gevangenis in Vught'

23 maart 2015 om 07:21
nl
Willem Holleeder is overgebracht naar de gevangenis in Vught. Hij zit daar volgens de NOS op een gewone afdeling en niet in de Extra Beveiligde Inrichting, zoals De Telegraaf maandagochtend meldde.
Geschreven door

De NOS heeft gesproken met de advocaat van Holleeder. Het kantoor van de advocaat wilde maandagochtend tegenover Omroep Brabant niet ingaan op de zaak.
De Telegraaf meldde maandagochtend dat Holleeder vlak voor het weekend onder zware bewaking overgebracht is naar de Extra Beveiligde Inrichting, de EBI, in Vught. De plotselinge overplaatsing van de bekendste crimineel van Nederland heeft volgens bronnen bij justitie niet te maken met ontsnappingsplannen. Ontwikkelingen in het onderzoek naar Holleeder zouden volgens de krant de reden zijn voor de verhuizing van de crimineel naar Vught.
Eerder in Vught Holleeder staat woensdag voor het eerst terecht omdat hij volgens justitie opdracht gaf voor de moorden op Kees Houtman in 2005 en Thomas van der Bijl in 2006. Naar verwachting komt het Openbaar Ministerie woensdag met nieuw bewijs tegen Holleeder.
Het is niet voor het eerst dat Holleeder vastzit in Vught. In 2006 zat hij er in de EBI. Toen kreeg hij er ernstige hartproblemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.