Veroorzaker dodelijk ongeluk Chaam mag rijbewijs nog tijdje houden vanwege doodzieke vrouw

23 maart 2015 om 10:56
nl
De man die twee jaar geleden in Chaam twee jonge vrouwen doodreed, mag zijn rijbewijs nog een tijdje houden. In eerste instantie werd zijn rijbewijs ingevorderd, maar omdat zijn vrouw doodziek is en afhankelijk is van vervoer, kreeg de man eind vorig jaar zijn rijbewijs terug. De rechtbank bepaalde maandag dat hij zijn rijbewijs in ieder geval tot 29 mei mag houden.
Geschreven door

Eind mei gaat de zaak weer verder en bepaalt de rechter of de termijn moet worden verlengd.
Met slok op achter het stuurDe man uit Schoonhoven reed in oktober 2013 met zijn auto in op Laura Adams en Dominique Geerts. De auto vloog in brand. De twee Chaamse vrouwen overleefden het ongeluk niet.
De veroorzaker zou te hard hebben gereden: 126 kilometer per uur op een weg waar 80 is toegestaan. Hij was onder invloed van alcohol.
AlcoholslotOm niet nogmaals met een slok op de auto in te stappen, heeft de man een alcoholslot gekregen. Telkens als hij gaat rijden, moet hij eerst blazen. Die resultaten worden dan uitgelezen.
De rechter zei maandag dat de kans klein is dat de man nog eens dronken achter het stuur stapt. De rechtbank zag daarom geen gevaar in het verlengen van de tijdelijke teruggave van zijn rijbewijs, omdat de vrouw nog steeds doodziek is. Justitie had geen bezwaar tegen de verlenging.
Onderzoek vertraagd door MH17Het NFI gaat de komende tijd onderzoek doen naar de snelheid waarmee de man exact reed voor het ongeluk. Dat onderzoek is vertraagd omdat de specialisten van het NFI werden ingezet bij het grote onderzoek naar de vliegramp met MH17. Verwacht wordt dat justitie in september met een strafeis komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.