Boer Zoekt Vrouw's Hetty moest in camouflage naar boer Geert in Groningen

23 maart 2015 om 13:22
nl
Na maanden de kaken op elkaar te hebben gehouden, mag Hetty Verstegen eindelijk openlijk vertellen over haar deelname aan Boer Zoekt Vrouw. De Schaijkse moest haar leven met boer Geert geheim houden. Slechts een select groepje mensen in haar omgeving mocht weten dat Hetty en de Groningse boer het geluk hebben gevonden. De buitenwereld tot zondag niet. Hetty bedacht daar een creatieve oplossing voor.
Geschreven door

De brief naar boer Geert schreef Hetty in september. Na meerdere selectierondes mocht Hetty samen met twee andere briefschrijfsters bij hem logeren. Het resultaat van die week moge duidelijk zijn: boer Geert koos voor Hetty.
KlankbordTerwijl de opnames al lang en breed achter de rug waren, moest de eerste uitzending van het KRO-programma nog op de buis verschijnen. "Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik het niet moeilijk vond om mijn mond dicht te houden. Ik had mijn klankbord: mijn kinderen. Een klein aantal mensen was op de hoogte."
Tegen de tijd dat de logeerweek werd uitgezonden op televisie, moest Hetty iets creatiefs bedenken om haar ‘winst’ bij Boer Zoekt Vrouw nog niet prijs te geven. “Als je dan naar Groningen rijdt, ga je een beetje gecamoufleerd. Een pet, een sjaal en een zonnebril op doet veel wonderen hoor. Dan reed ik daar de garage in en was ik binnen.”
SeksistischBoer Geert is het wekenlang het mikpunt van spot. Het satirische LuckyTV zet hem weg als griezel, anderen scheren hem als seksistisch. “We hebben er wel uitgebreid over gesproken met mijn kinderen en vrienden. Dan is het toch even van: hoe wordt hij nou toch weer neer gezet. Ik heb in mijn hoofd blijven houden hoe ik hem heb leren kennen en van de logeerweek. Ada zei ook: ‘Als wij er niet van gediend waren. Dan hadden wij ons hoofd weg kunnen draaien.’”
Hetty is er aardig zeker van dat ze haar toekomst wil spenderen met boer Geert. Maar of ze hem ook Brabants gaat leren? “Houdoe, dat klinkt niet bij een Groninger.” Haar huis in Uden heeft Hetty nu te koop staan, want hoewel ze er geen hekel aan heeft, is het op en neer rijden voor haar niet heel praktisch. “Wat is een eind? 2,5 uur rijden vind ik geen probleem.”
Bekende NederlanderHet is maar de vraag of Hetty nog normaal over straat kan, want inmiddels heeft ze best de status van bekende Nederlander bereikt. Maandagavond zit ze samen met alle boeren en winnaressen bij De Wereld Draait Door om te praten over de avonturen. “Dat is voor mij ook nieuw. Alle afleveringen van Boer Zoekt Vrouw zijn natuurlijk opgenomen. DWDD is live.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.