Grove graffiti doet burgemeester Paul Depla van Breda niets: 'Het hoort er blijkbaar bij' - Omroep Brabant

Grove graffiti doet burgemeester Paul Depla van Breda niets: 'Het hoort er blijkbaar bij'

23 maart 2015 om 23:53
nl
Burgemeester Paul Depla van Breda is niet onder de indruk van bekladdingen over een graffitiportret van hem. Onbekenden hebben er kreten als 'sterf' en 'homo' bijgekalkt. Ook is er een hakenkruis op geschilderd.
Geschreven door

In Onder Ons laat de burgemeester weten dat het hem niet veel doet. "Anoniem gekalk glijdt langs me af. Het hoort er blijkbaar bij".
Voor Paul Depla blijft het warm welkom overeind staan. Hij wil een aanspreekbaar en betrokken bestuurder zijn. "Ik hoop zoals ze zeggen 'een van ons' te zijn, die er echt is voor de stad in mooie en moeilijke momenten."
Op elektriciteitshuisjeOnbekenden hadden eerder het portret van de nieuwe burgemeester op een elektriciteitshuisje in de Heusdenhoutsestraat in Breda gespoten. Dat gebeurde nadat de al bestaande graffiti weggewerkt was met witte verf. Daarna verschenen de grove leuzen bij het portret.
Paul Depla werd vorige week maandag geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Breda. Hij is de opvolger van Peter van der Velden, die sinds 1 januari een nieuwe baan heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.