Mislukte aanslag op president Klaas Otto van motorclub No Surrender, 'dader geen clublid'

23 maart 2015 om 14:05
nl
President Klaas Otto van motorclub No Surrender heeft vrijdagnacht een moordaanslag overleefd. Dat heeft de voorman uit Bergen op Zoom maandag tegen De Telegraaf gezegd.
Geschreven door

Klaas Otto had vrijdagnacht in een huis in Poppel een afspraak met een bekende van hem. Bij aankomst zou de man meteen een pistool hebben getrokken en hebben geprobeerd om de 'generaal' door het hoofd te schieten.
'Kogel in nek'"Ik draaide op het laatste moment mijn hoofd weg, waardoor de kogel niet mijn schedel binnendrong, maar mijn nek," aldus Otto tegen De Telegraaf.
De president van No Surrender is op eigen kracht naar het clubhuis van het Tilburgse chapter van No Surrender in België gegaan, clubleden hebben hem naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.
HalsslagaderDe kogel bleek de halsslagader heel licht te hebben geschampt. Artsen zouden spreken van een wonder dat Otto de aanslag heeft overleefd. Inmiddels heeft Otto het ziekenhuis weer verlaten.
Klaas Otto doet geen aangifte. De aanslag zou volgens hem niet zijn gepleegd door een ander lid van motorclub No Surrender, zoals in Belgische media schrijven. "We lossen dit zelf wel op," zegt Klaas Otto in De Telegraaf.
Nog niemand opgepaktDe Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen bevestigt alleen dat er een schot is gelost. "We onderzoeken wat er is gebeurd. Er is nog geen verdachte gearresteerd'', aldus een parketwoordvoerster.
Dat er geen aangifte is gedaan is niet relevant, aldus het parket. "Het is een ernstig misdrijf, er is geen aangifte nodig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.