Zoektocht naar vermiste Ken Boogers in Nieuw-Zeeland in grotten gestaakt

24 maart 2015 om 06:52
nl
De zoektocht naar de vermiste Veldhovense toerist Ken Boogers (26) in Nieuw-Zeeland is dinsdag de tweede dag in gegaan. De politie zocht met tientallen mensen naar Boogers, onder meer met een helikopter. De toerist werd als vermist opgegeven toen hij na een wandeling over het strand niet kwam opdagen bij een afspraak.
Geschreven door

Zaterdag maakte Ken een wandeling over het strand in de omgeving van Wharariki Beach, in de regio Nelson. Zondagavond had hij een etentje gepland staan met vrienden, maar hij verscheen daar niet. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en maandag werd meteen begonnen met een zoektocht.
Een woordvoerster van de lokale politie meldt aan Omroep Brabant dat een getuige zich heeft gemeld die Ken op een wandelpad heeft gezien, maar dat was zaterdag nog voor zijn vermissing.
Zonder resultaatRechercheurs hebben dinsdag het strand gescand op aanwijzingen. Daarnaast ging een politiehelikopter de lucht in om het gebied vanaf boven te doorzoeken. De zoektocht begon bij de laatste plek waar Ken levend is gezien, bij het startpunt van een wandelroute. Ook werd gezocht in grotten, omdat de politie weet dat hij vaker grotten bezocht. Tot nu toe heeft de zoektocht niets opgeleverd.
Bij het vallen van de avond in Nieuw-Zeeland is de zoektocht dinsdag gestaakt. Woensdag wordt opnieuw verder gezocht, samen met twee speurhonden. Het goede weer helpt de rechercheurs in hun zoektocht in het gebied.
UitrustingKen Boogers werkte en woonde al twee maanden op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Volgens een lokale tv-zender zou Ken alleen een uitrusting bij zich hebben voor een korte wandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.