Video

Laatste poging om vrede te sluiten in benzineoorlog Dongen

24 maart 2015 om 09:27
nl
Paul Vlasveld, eigenaar van het BP-station aan de Middellaan in Dongen, doet dinsdag een laatste poging om ‘vrede te sluiten’ met het BP-concern. De pompeigenaar heeft al zes weken een conflict over een nieuw contract.
Geschreven door

Sinds die tijd staat de pomp droog en is er geen druppel benzine of diesel meer te krijgen bij zijn station.
'42 jaar geef je niet zomaar op'Vlasveld vermoedt dat BP naar onbemande stations wil en de bemande stations een stille dood wil laten sterven door de pomphouders wurgcontracten aan te bieden. “De kosten zijn voor de pomphouders, de baten voor BP. Dinsdag sturen we nog een laatste brief naar BP in de hoop om tot een oplossing te komen. We zitten hier 42 jaar, dat geef je niet zomaar op.”
De drie pompen op het terrein van het BP-station staan er werkeloos bij. Een rood-wit lint maakt het onmogelijk om bij de pompen te komen.  
Goedkopere benzine“De afgelopen tijd verkochten we al fors minder benzine. Sinds 2014 zit zeven kilometer verderop in Oosterhout een onbemande BP-pomp. Daar werd de benzine voor vijf cent per liter goedkoper verkocht. BP wil in het nieuwe contract dat wij de benzine onder dezelfde voorwaarde gaan verkopen. Dan maken we echt geen winst meer”, beschrijft Vlasveld het conflict.
De afgelopen weken kon Vlasveld het hoofd boven water houden met de opbrengst van de winkel bij het tankstation. “De omzet van de winkel is gelukkig nog steeds goed. Een bewijs dat onze klanten persoonlijk contact nog steeds op prijs stellen.”
BP heeft tegenover Omroep Brabant nog niet gereageerd op het conflict.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.