Ouders van vermiste Ken Boogers gaan zelf hun zoon zoeken in Nieuw-Zeeland: 'Hij is kei sterk'

24 maart 2015 om 10:06
nl
De ouders van de vermiste Veldhovense toerist Ken Boogers vertrekken dinsdagavond naar Nieuw-Zeeland om de politie te ondersteunen bij de zoektocht naar hun zoon. Ken verdween zaterdag na een wandeling aan de kust. Vader Peet heeft de hoop op een goede afloop allesbehalve verloren: "Hij is een kei sterke jongen. Al is hij gewond, hij houdt het wel een week vol."
Geschreven door

Zondagavond werd groot alarm geslagen toen Ken niet kwam opdagen bij een diner met vrienden. Sindsdien leeft de familie Boogers in onzekerheid over het lot van Ken.
Continu contactDe familie is blij met de inzet van de plaatselijke politie, die meteen na de vermissing een zoekactie op touw zette. Vijf teams kamden het kustgebied rond Wharariki Beach uit. "Ik weet zeker dat zij hun best doen. Ik sta continu in contact met de politie daar en mag ze bellen wanneer ik maar wil, ook als het daar nacht is", zegt vader Peet.
In september vertrok Ken naar Australië om te gaan backpacken. Een paar maanden geleden ging hij naar Nieuw-Zeeland, waar hij afwisselend werkte en genoot van zijn vrije tijd in het land. "Hij ging alleen op reis, maar zoals dat gaat met backpackers zoeken ze elkaar op", aldus Kens vader.
Simpel wandelpadZaterdagmiddag ging Ken erop uit voor een wandeling. Op de terugweg naar zijn camping hebben mensen hem nog gezien. En toch moet er iets zijn gebeurd in die laatste kilometers. "Het is een pad dat iemand van 250 kilo nog wel kan lopen. Dat hij is verdwaald op dat pad, is uitgesloten. Het kan zo zijn dat hij een doorsteek heeft gemaakt."
Vader Peet gelooft niet dat zijn zoon in zee terecht is gekomen. "Dat is ook uitgesloten. Een misdrijf lijkt mij ook onwaarschijnlijk, al sluit de politie dat natuurlijk niet meteen uit. Ik heb goede hoop om hem levend te vinden. Hij is sterk en houdt het wel vol."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.