Kobus Lorsé (70) aangehouden voor moord op schoonzoon John Wassink uit Roosendaal

24 maart 2015 om 10:26
nl
De 70-jarige Kobus L. uit Rotterdam is dinsdagochtend rond zeven uur in een huis in Rijsbergen opgepakt in verband met de moord op de 45-jarige John Wassink uit Roosendaal. De politie doorzoekt dinsdag huizen in Roosendaal, Rijsbergen en Rotterdam.
Geschreven door

Het stoffelijk overschot van John Wassink werd op maandag 28 juli 2014 aangetroffen in het Markkanaal. Het lichaam was verpakt in plastic. Eind vorig jaar was er volgens het ANP al sprake van directe of indirecte betrokkenheid van Kobus Lorsé bij de zaak.
In het huis in Rijsbergen werd sporenonderzoek gehouden. Ook op een adres in Rotterdam waar Lorsé vaker verbleef en op het autobedrijf in Roosendaal doet de politie onderzoek.
Kobus Lorsé was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus Lorsé.
Bloedsporen in caravanUit sectie op het lichaam bleek dat Wassink was doodgeschoten. Wassink had een autohandel in Roosendaal en woonde in een stacaravan op het terrein van het bedrijf. In de caravan trof de recherche bloedsporen aan.
De advocaat van Lorsé wilde dinsdag niet reageren. In een interview met Panorama ontkende hij vorig jaar dat hij betrokken is geweest bij de moord.
In de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht was ook aandacht voor de moord op John Wassink. Dat leverde volgens de politie elf tips op. Ook deze tips wezen richting Kobus Lorsé.
Import van cocaïne Kobus Lorsé, ook bekend als Kobus de Zigeuner, zat vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse.
Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus Lorsé kwam in 2003 vervroegd vrij.
Op het autobedrijf van Wassink in Roosendaal werd in september 2014 ook onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans uit België. Later werden in deze zaak de 42-jarige E.F. uit Rijsbergen en de 31-jarige Roosendaler F. van V. aangehouden.
Vrij vanwege gebrek aan bewijsF. werd destijds volgens bronnen ook in verband gebracht met de dood van zijn compagnon John Wassink. De advocaat ontkende elke betrokkenheid van zijn cliënt. Beide mannen zijn vanwege gebrek aan bewijs weer op vrije voeten, maar blijven verdachte.
De crematie van John Wassink werd in augustus 2014 op het laatste moment afgeblazen. De moeder van Wassink had al toestemming gegeven, maar zijn vriendin dwong via de rechter af dat er geen crematie zou plaatsvinden omdat Wassink ‘een hekel aan vuur’ zou hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.