Verdachte van moordaanslag op voorman No Surrender Klaas Otto nog niet in beeld

24 maart 2015 om 12:56
nl
Justitie in België heeft nog geen idee wie vrijdag in het Belgische Poppel geschoten heeft op Klaas Otto, de president van motorclub No Surrender. Het onderzoek naar de mislukte aanslag is in volle gang. Otto raakte gewond, maar overleefde de aanslag.
Geschreven door

Straatonderzoek moet meer licht op de zaak werpen, zegt woordvoerder Inge Delissen van het parket in Turnhout. Volgens haar kan justitie bevestigen dat er geschoten is op de baas van motorclub No Surrender.
Otto verklaarde maandag tegenover Omroep Brabant dat hij bij een bezoek aan een kennis beschoten werd. De kogel schampte de halsslagader in zijn hals, maar daar hield hij wonder boven wonder nauwelijks schade aan over.
Geen lidOtto wilde geen aangifte doen en heeft ook niet verteld wie op hem geschoten heeft. Hij benadrukte wel dat de dader geen lid is van een motorclub.
Dat is voor Justitie in België geen aanleiding om de zaak niet  te onderzoeken. "Maar we hebben nog geen verdachte in beeld", zegt Delissen.
ClubavondenIn de gemeente Ravels, waar Poppel onder valt, is het incident niet onopgemerkt gebleken. De motorclub houdt daar de wekelijkse clubavonden.
Woordvoerder Annelies Dickens zegt dat er tot nu toe geen problemen zijn geweest in verband met de aanwezigheid van de motorclub in de gemeente. "En klachten hebben we ook nog niet gehad. Maar er is nu natuurlijk wel iets gebeurd dat heel veel aandacht trekt. Of dat voor de gemeente aanleiding is om actie te ondernemen, weet ik niet. Er is dinsdagmiddag een collegezitting. Mogelijk wordt er dan over gesproken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.