Drugsbaron Kobus Lorsé (70), de gevaarlijkste man van Nederland

24 maart 2015 om 13:27
nl
De 70-jarige drugsbaron Kobus Lorsé die dinsdag is opgepakt voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink in Roosendaal, is een grote naam in de Nederlandse misdaadgeschiedenis.
Geschreven door

De beruchte Rotterdammer, ook wel bekend als Kobus de Zigeuner, zat vijftien jaar celstraf uit voor de import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse.
LiquidatiesDe Criminele Inlichtingen Dienst zou Kobus onder meer verantwoordelijk hebben gehouden voor een tiental liquidaties.
Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus Lorsé kwam in 2003 vervroegd vrij.
Exclusief interviewIn november 2014 gaf Lorsé een exclusief interview aan het tijdschrift Panorama. Aanleiding was de moord op zijn schoonzoon John Wassink. Hij noemde zichzelf de 'gevaarlijkste man van Nederland', maar ontkende iets met de moord te maken te hebben.
Kobus Lorsé was een van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Lorsé.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.