Permanent wonen op Patersven in Wernhout stap dichterbij

24 maart 2015 om 14:38 • Aangepast 25 april 2020 om 01:21
nl
Parc Patersven in Wernhout is weer een stap dichter bij een 'dubbelbestemming' die zowel recreatie-activiteiten als permanente bewoning mogelijk maakt.
Geschreven door

Burgemeester en wethouders van Zundert hebben het bestemmingsplan al vastgesteld. Als de gemeenteraad op 12 mei instemt met een voorstel wordt de permanente bewoning mogelijk. Als dat gebeurt, kan het overgrote deel van de huidige bewoning in stand blijven.
Volgens het geldende bestemmingsplan is permanente bewoning nu niet toegestaan. De kwestie rond permanente bewoning speelt al een hele tijd.
BurgerinitiatiefDe Vereniging van Eigenaren Parc Patersven (VEP) diende in maart 2013 een burgerinitiatief in met de vraag om permanente bewoning mogelijk te maken. Dat kon om juridische redenen niet zomaar. De provincie moest er de verordening ruimte voor aanpassen, wat zij vorig jaar deed.
Daarna ging de gemeenteraad aan de slag met het opstellen van regels waar de vereniging van eigenaren aan moest voldoen.
Benodigd geld bij elkaar gebrachtEen ervan was het financieren van noodzakelijke aanpassingen om het permanent bewonen mogelijk te maken. Zo moet er onder meer een nieuwe ontsluiting aangelegd worden en krijgt een gedeelte van Parc Patersven een andere infrastructuur. De benodigde 1.275.000 euro hebben de bewoners inmiddels bijeengebracht.
In het verleden is eerder geprobeerd om de permanente bewoning mogelijk te maken. Dat lukte niet door financiële en juridisch-technische redenen.
Na vaststelling van het bestemmingsplan wordt het zes weken ter inzage gelegd. Tijdens die periode kan er beroep worden ingesteld worden bij de Raad van State.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.