Video

Het was de aller- aller- aller- allerlaatste keer voor de Distelstars uit Schijndel.

24 maart 2015 om 15:58
nl
Na 54 jaar hoogte en dieptepunten zijn de Distelstars er noodgedwongen mee opgehouden. De vingers zijn wat stram, het gehoor is niet meer wat het geweest is en er zijn er nog maar tien leden over. Mandolinevereniging The Distelstars gaf afgelopen weekend het allerlaatste concert.
Geschreven door

De jeugd wil niet meer, de jeugd wordt echt geen lid meer van zoiets raars als een mandolinevereniging. Dat de jeugd belangstelling heeft voor totaal  andere zaken, is uiteindelijk ook de doodsteek geworden voor de in 1961 opgerichte mandolineclub uit Schijndel.Zonder jeugd geen toekomstWie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wie de jeugd niet heeft, kent geen aanwas en gaat uiteindelijk de ondergang tegemoet. Meer dan een halve eeuw geleden was dat wel anders. Voor jongeren, toen wonend  in de omgeving van de Distelstraat in Uden, was er geen ontkomen aan: The Distelstars werden opgericht, de start van meer dan een halve eeuw gezamenlijk muziek maken en vele, vele optredens.
De laatste tien Om te voorkomen dat de laatste tien leden weg zouden kwijnen in een soort van sterfhuisconstructie werd besloten om te stoppen. Het laatste concert werd zondag gegeven in café de Hopbel in Schijndel. In de typische Brabantse kroeg zat het bomvol met zeventigers en tachtigers. Met zijn 91 jaar was oud-dirigent Jan de Raaff waarschijnlijk wel de oudste onder de toeschouwers. De Raaff stond tot 2006 als dirigent voor het orkest.
"De jeugd is niet geïnteresseerd in de mandoline niet", zo luidt de conclusie van de oud-dirigent. Het is anno 2015 de enige juiste conclusie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.