Britten kopen Tilburgse krokettenmaker Van Geloven

24 maart 2015 om 15:41
nl
Krokettenmaker Van Geloven, bekend van het merk Mora, heeft een nieuwe eigenaar. De Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf, maakte de snackfabrikant dinsdag bekend.
Geschreven door

Van Geloven bestaat al sinds 1960 toen Ad van Geloven zijn loopbaan begon met het maken van ragout en soep in blik. Kort daarna rolden de eerste kroketten van de band. Later ging Van Geloven ook saté, nasi- en bamisnacks en frikandellen maken.
Koper TowerBrook geldt als een grote en kapitaalkrachtige investeerder, zegt Van Geloven-topman Peter Doodeman. Volgens hem zijn de Britten bereid fors te investeren en biedt dit voor Van Geloven kansen om verder te groeien in Europa.    De nieuwe eigenaar koopt aandeelhouders Lion Capital en Avedon Capital Partners uit. Het overnamebedrag wordt niet naar buiten gebracht. De directie van Van Geloven behoudt een minderheidsbelang.    Negenhonderd medewerkersHet bedrijf wilde eerder samengaan met branchegenoot Royaan, dat bekend is van de merken Van Dobben en Kwekkeboom. Maar die fusie ketste in 2012 af. Vorig jaar werd duidelijk dat Van Geloven opnieuw in de etalage stond.    Bij Van Geloven werken zo'n negenhonderd medewerkers, verspreid over vier locaties. Vorig jaar was de onderneming goed voor een omzet van 195,4 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.