Speciale vlucht voor omgekomen Apache-piloot boven Vught

24 maart 2015 om 16:04
nl
Familie, vrienden en collega’s nemen woensdag in Vught afscheid van de omgekomen Apache-piloot Ernst Mollinger. Hij kwam vorige week samen met René Zeetsen om het leven tijdens een VN-missie in Mali.
Geschreven door

Het afscheid is in kasteel Maurick en is besloten. De uitvaartdiensten zijn donderdag en vinden eveneens in besloten kring plaats.
Missing Man-formatieBijzonder is dat de luchtmacht een zogenoemde Flypast uitvoert.Dat gebeurt met Pc-7 toestellen, lesvliegtuigen van de vliegbasis Woensdrecht. Voor deze toestellen is gekozen omdat de omgekomen piloten hun eerste vlieglessen met dit toestel hadden. Boven Vught vliegen de toestellen in een Missing Man-formatie. Deze formatie is een onderdeel van de plechtigheid.
Veel militairenBij de plechtigheid in Vught zijn woensdag veel militairen aanwezig zoals leden van het betrokken 301 squadron. De Apache-helikopter waarin ze vlogen, stortte neer tijdens een oefening.
Tweede KamerDe Tweede Kamer heeft dinsdag de twee Apache-vliegers herdacht. "Het ongeluk doet ons eens te meer beseffen hoe groot onze verantwoordelijkheid is wanneer we besluiten militairen uit te zenden naar gevaarlijke gebieden overal ter wereld", zei Tweede-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.
Ze wenste namens de Kamer familie, vrienden en collega's van de slachtoffers kracht toe. Zeetsen en Mollinger gaven hun leven "voor de internationale vrede en veiligheid, in dit geval voor de bevolking van Mali", aldus Van Miltenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.