Fout in 30.000 belastingaanslagen Waterschap De Dommel: verkeerde rekeningnummers op acceptgiro's

24 maart 2015 om 17:11
nl
Waterschap De Dommel heeft een fout gemaakt in dertigduizend belastingaanslagen. Inwoners van Bladel, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Sint-Michielsgestel en Waalre hebben bij de aanslag die ze afgelopen zaterdag in de bus vonden een acceptgiro gekregen met daarop een rekeningnummer van iemand anders.
Geschreven door

Het gaat volgens een woordvoerder van Waterschap De Dommel mis wanneer mensen de acceptgiro gebruiken om te betalen. Het geld wordt dan namelijk niet van de eigen rekening afgeschreven, maar van de rekening van iemand anders.
Wanneer er geld wordt afgeschreven van een verkeerde rekening dan wordt dit bedrag volgens de woordvoerder zo snel mogelijk door het waterschap terug overgemaakt. Betalen mensen via internetbankieren dan is er volgens hem niks aan de hand. “De overige gegevens op de acceptgiro, zoals het betalingskenmerk en het te betalen bedrag, kloppen namelijk wel.”
Rekeningnummer goed controlerenHet waterschap adviseert iedereen om het rekeningnummer op de verstuurde acceptgiro’s goed te controleren. De fout is volgens de woordvoerder ontstaan door een verkeerde koppeling van bestanden als gevolg van een computerfout.
Het waterschap weet volgens de woordvoerder precies om welke rekeningnummers het gaat. Het kan volgens hem niet zo zijn dat vanaf één rekeningnummer nu meerdere betalingen worden gedaan.
Of er al bedragen van verkeerde rekeningnummers zijn overgemaakt, kon Waterschap De Dommel dinsdagmiddag nog niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.