Nederlander (44) opgepakt voor aanslag op No Surrender-voorman Klaas Otto uit Bergen op Zoom

24 maart 2015 om 18:42
nl
De Belgische politie heeft een 44-jarige man uit Nederland aangehouden voor de aanslag op president Klaas Otto van motorclub No Surrender. Dat heeft een woordvoerster van het parket in Turnhout dinsdag bevestigd.
Geschreven door

De verdachte is een man die in Poppel woont. Justitie verdenkt de Nederlander van poging tot moord. Het motief van de verdachte is niet bekend. Hij werd maandagavond opgepakt en dinsdag aangehouden. In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan.
Pistool gericht op hoofdKlaas Otto overleefde vrijdagnacht ternauwernood een aanslag op zijn leven. Otto had een privéafspraak bij een bekende van hem in Poppel. Bij aankomst zou de man meteen een pistool hebben getrokken en hebben geprobeerd om de 'generaal' door het hoofd te schieten.
De voorman van No Surrender draaide volgens eigen zeggen zijn hoofd op tijd weg, waardoor de kogel niet zijn schedel maar zijn nek binnendrong. Clubleden brachten Otto naar het ziekenhuis.
Geen aangifteKlaas Otto heeft geen aangifte gedaan. De aanslag zou niet gepleegd zijn door een ander lid van de motorclub.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.